branza si vin

Vinuri care merg cu branza

branza si vinVinurile si branza sunt ambele niste delicatese pe care aproape numai francezii stiu sa le pretuiasca. Sunt niste produse deosebite care au de-a face foarte mult cu a fi rafinat si elegant, dar si cu a avea gusturi foarte bune. Insa, daca ai deja trecut de 20 de ani si nu stii inca tipurile de vinuri care corespund cel mai bine tipurilor de branza, atunci se merita sa inveti mai multe despre asta.

Branza Cheddar cu Tempranillo sau Cabernet Sauvignon

Trebuie sa stii asadar ca branza Cheddar este delicioasa si merge perfect cu un pahar de vin rosu plin de taninuri. Cel mai bine in acest caz ar merge Un Tempranillo sau un Cabernet Sauvignon. Iti doresti ca masa sa fie completa? Poti pune niste branza si niste sunca la topit cu cateva inele de ceapa si serveste totul cu un pahar mare de vin rosu. Saratul, branza si gustul de carne este o combinatie in care toate acestea se intalnesc si dau savoare unei mese speciale, mai ales alaturi de un vin bun si rafinat, de cativa ani.

Parmezan si rosé

Parmezanul si vinul rosé sunt o combinatie perfecta in ceea ce priveste asocierea de sortimente de branza cu vinurile. Impreuna cu putin hummus si pita, ai si mai mult de manca si ce savura la o masa frugala. Ai dori sa mananci chiar si mai mult de atat, odata ce vei simti gustul bogat al acestor alimente care se imbina atat de bine.

Branza Manchego si Verdejo sau Sauvignon Blanc

Acest tip de branza fabricata din lapte de capra are un gust putin condimentat, insa si aromat si dulce asemenea unui unt de arahide. Merge la perfectie cu un vin alb fructat si spumant ca un Sauvignon Blanc. Taie si niste legume crocante si proaspete si serveste totul inainte de a face o seara chiar si mai speciala de atat.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *