verde sanatate

Verde pentru sanatate

Varza si alte legume cu frunze verzi contin o gramada de vitamina K care este necesara pentru cicrulatia normala a sangelui, dar si pentru prevenirea acumularii cheagurilor de sange in artere si vene. De asemenea, aceste legume contin o cantitate  corecta de calciu, vitamina C, vitamina A, vitamina E si vitamina B. Varza mai contine si alte componente cum ar fi acidul clorogenic, cel cafeic care poate fi foarte bun pentru sanatatea ta. Varza este extrem de slaba in calorii la fel de bine cum este plina de vitamine.

Consumul de morcovi este o modalitate excelenta de a obtine cat mai multa vitamina A de care are nevoie corpul tau pentru o vedere clara si buna si pentru divizarea de celule. Morcovii sunt de asemenea o sursa buna de fibre si sunt saraci in calorii. In plus, acestia contin antioxidanti benefici numiti beta-caroten, luteina si poliacetilene, care pot avea beneficii foarte mari pentru sanatatea noastra.

Telina este o sura grozava de calciu, magneziu si potasiu, asadar este foarte buna pentru sanatatea noastra, pentru intarirea oaselor, pentru muschi si pentru nervuri. Telina este de asemenea bogata in vitamina A si K, este slaba in calorii si bogata in fibre. Este perfecta pentru o dieta de slabit sau pentru orice dieta sanatoasa este dorita a se tine. Telina contine de asemenea flavonoide numite luteolina si apigenina, care au proprietati anti-inflamatorii.

A manca ceapa ca gustare aparte te poate ajuta sa reduci inflamatiile deoarece contine flavonoide si componenti de sulfuri. Folosirea cepei pe post de garnitura poate fi o foarte buna modalitate prin care poti retrage consumul de sodiu prin reducerea cantitatii de sare de care are nevoie organismul. Insa, asigura-te mai intai de toate cavei folosi ceapa fresh sau uscata-ai grija cu sarea cepei si cu variatele garnituri care includ si ceapa pentru ca pot fi de asemenea foarte crescute in sodiu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *