Utile pentru site-uri si bloguri

Site-urile si blogurile, in marea lor majoritate, au nevoie mereu de mai multe lucruri. Unul din ele il reprezinta continutul bun pentru utilizatori. un altul l reprezinta posibilitatea de a comenta, oferita vizitatorilor. O alta este posibilitatea oferita vizitatorilor de a nota un articol si/ sau de a-l distribui. Cel mai important insa este aspectul vizitatorilor. Cu totii vrem cat mai multi vizitatori pe site-urile si blogurile noastre. Despre multe din aceste aspecte vom oferi in randurile urmatoare cateva optiuni.

In primul rand, orice utilizator care ajunge pe site-ul vostru, trebuie sa gaseasca continut de calitate. Ai grija la toate aspectele, de la titlu si aranjare in pagina pana la corectitudine din punct de vedere gramatical si bineinteles unicitate. Ok, sa spunem ca un utilizator a citit un articol superb pe site-ul vostru. Ce face acum, pleaca?

Nu. Pentru asta, da-i mai intai posibilitatea sa comenteze la articol. Poti folosi fie sistemul CMS-ului tau de comentarii fie poti folosi o metoda alternativa ca Disqus sau Facebook Comments (una din cele mai agreate acum). Mai departe, ofera-i posibilitatea sa distribuie articolul tau.

Pentru aceasta trebuie sa instalezi un plugin de social sharing. Nu uita ca Facebook, Twitter si Google + sunt cele mai folosite medii astfel incat trebuie neaparat sa ai aceste butoane la fiecare articol.

Mai apoi, ofera-i posibilitatea sa dea o nota articolului. Sunt o multime de plugin-uri simple cu sisteme de rating de 1-5 stele, + sau minus, thumbs up or down.

La final, dupa ce i-ai oferit toate astea, ce faci, il lasi sa plece? Nu. In schimb, foloseste un plugin de related posts pentru a-i pule la dispozitie alte articole pe aceeasi tema cu a celui pe care utilizatorul tocmai l-ai citit. Nu uita sa folosesti unul care iti permite sa afisezi si image thumbnails pentru ca nu-i asa, de multe ori, o imagine face mai mult decat 1000 de cuvinte.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *