Un prin arab doneaza 28 miliarde de lire

Un print din Arabia Saudita doneaza 28 miliarde de lire sterline unei asociatii de caritate. Nu e nevoie sa ne spunem ca e o suma ridicol de mare de bani. Insa, este intreaga mosternire- mai mult sau mai putin- a printului Al-Waheed bin Talal’s. Omul de afaceri arab, considerat a fi al 20-lea cel mai bogat om al lumii, este un actionar important al Citigroup si 21st Century Fox si detinatorul Kingdom Holding Company.

Acesta a fost numit „Arabian Warren Buffet” si se pare ca, isi doreste sa ofere o buna parte din averea sa oamenilor nevoiasi. Barbatul, in varsta de 60 de ani spera ca donatia sa va reprezenta o lume mai buna si mai toleranta, care sa accepte egalitatea intre toti si sa ofere oportunitati tuturor, in mod egal. De asemenea, printul spera sa dea nastere unor legaturi care sa promoveze intelegerea culturala, dezvoltarea comunitatilor sarace, sa investeasca in emanciparea femeilor dar si a tinerilor, sa ofere ajutor vital celor care se afla in caz de dezastru dar sa si creeze o lume mai toleranta.

Va trai in saracie de acum?

Printul declara ca va dona o buna parte a averei sale in Arabia Saudita, din moment ce o buna parte din mostenirea sa a fost realizata in aceasta „tara binecuvantata”- sustine el, insa banii vor ajunge si in alte zone in nevoie din intreaga lume. Bineinteles, 28 miliarde de lire sterline din 28.5 miliarde il lasa pe acesta cu o suma de 500 milioane de lire sterline cu care sa se descurce, insa aceasta nu este o problema pentru printul arab. Acesta este implicat intr-o multime de afaceri care ii vor aduce printului venituri de miliarde de lire, asa ca aceasta donatie nu-l va lasa flamand si traind in saracie. Acest lucru insa, nu devalorizeaza gestul impresionant pe care l-a facut, care va determina o diferenta majora in viata a mii sau milioane de oameni.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *