Un interviu la care te faci de ras este un interviu pierdut

Nu degeaba se numeste interviu: pana sa ajungi la partea de angajare trebuie sa demonstrezi ca ai parte de experienta sau in orice caz de calitati care te recomanda pentru un anume job. Asa ca trebuie sa mai treci un test. Nu pare atat de greu si cu toate acestea este ceea ce te da peste cap pentru ca poti avea parte de situatii inopinate.

Pentru a nu pierde sansa de a trece mai departe trebuie sa te gandesti sa eviti expresii de genul:

  1. Cu cat sunt platit? Acest lucru se stabileste eventual cand vine vorba de un alt interviu si acesta definitoriu in cele din urma. Daca interesul tau este din prima legat de partea financiara este indoielnic in ce masura te vor accepta in echipa lor.
  2. Se poate totusi sa plec cand am vacanta? Desi vei primi cate o zi libera pentru fiecare luna muncita nu poti sa ai pretentii inca de la bun inceput sa ai parte de un concediu. Ce ar mai spune cei care isi asteapta si ei randul la concediu de odihna?
  3. Trebuie sa raspund la telefon, e urgent. Un interviu nu dureaza foarte mult asa ca pentru putin ai putea sa te lipsesti de telefon. In primul rand nu este politicos sa faci asta si mai apoi tine cont de faptul ca daca ai face la fel cand va fi nevoie de tine in cadrul firmei?
  4. Imi urasc jobul. Din nou, nu este ceea ce ar trebui sa auda cineva, chiar daca si asa este. Oricum intentionezi sa pleci de acolo deci de bine nu prea. In orice caz nu trebuie sa scoti in evidenta ca a fost vorba de un conflict la mijloc.

Daca un interviu inseamna sa  iti arati adevarata fata ar trebui sa te gandesti de doua ori pana cand sa actionezi o singura data.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *