securitate casa

Trucuri pentru protejarea casei cand esti plecat

securitate casaAnumite indicii ne dau de gol atunci cand suntem plecati de acasa si pot face din locuintele noastre tinte foarte usoare pentru hotii de orice fel. Pentru asta trebuie sa ai grija de toate aceste aspecte si sa spui doar oamenilor cu adevarat de incredere ca ai de gand sa fii plecat o perioada mai lunga de timp. Nu lasa ca iarba sa creasca prea mult si nici nu mai spune postasului sa-ti aduca ziarul, pentru ca aceste lucruri vor da de gandit si vor da frau liber la banuieli.

  • Uita-te la ferestre si la usile casei tale inainte de a pleca in vacanta. Asigura-te ca ai inchis bine garajul si fereasta de la subsol daca ai asa ceva. La fel si in cazul mansardei sau a geamurilor laterale. Pana la urma, ultimul lucru pe care il doresti este de a oferi invitatii gratis hotilor sa te jefuiasca cand nici nu estio acasa.
  • Incearca sa mentii o infatisare casei care sa ofere iluzia ca cineva este inca acolo. Ai putea cere unui prieten sau unui vecin in care te increzi sa isi parcheze masini la tine, sa mai ude florile sau sa stea la piscina ta, daca ai asa ceva. Daca le vei cere sa aiba grija si de gradina si de curtea locuintei, ar fi si mai minunat.
  • Seteaza alarme sau anumite termene limita pentru lumini astfel incat acestea sa se aprinda din cand in cand, ca si cum cineva ar fi acolo. Lumina se va face observata in mai multe camere, plus ca un radio va face sa para ca si cum mai multa lume este in casa. Asta va da de gandit celor care au de gand sa patrunda pe nesimtite in casa si sa caute ceva.
  • Cel mai bine insa este de a informa politia locala despre perioada de timp pentru care vei fi plecat si acestia ar putea sa traga un ochi si asupra locuintei tale pentru a-si face meseria.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *