Topul celor mai bogate femei din lume

Am depasit era in care femeia era in umbra unui barbat. Acum sunt independente si se descurca in orice domeniu. O demonstreaza de fiecare data si de asemenea se justifica si prin faptul ca au ajuns sa fie numite personalitati care au influenta in lume si bani cat cuprinde.

Topul celor mai bogate femei din lume ne arata o clasificare de genul:

  1. Folorunsho Alakija cu ai sai 1,2 mld. dolari este locul intai, cea mai bogata persoana de ordin feminin. Nigeriana in cauza era croitoreasa si a ajuns in timp sa devina femeie de afacere, detinand afaceri atat in domeniul petrolier cat si in acele zone specifice unei femei, moda printre altele.
  2. Shari Arison cu o avere de  4,2 mld. dolari si-a urmat tatal in mediul de afaceri si se pare ca nu a esuat in aceasta misiune. In prima faza devenea peste noapte cea mai bogata din Orientul Mijlociu cand il mostenise pe tatal sau. Acum are afaceri diverse, de la actiuni la banca si pana la firma de distribuire a apei pentru zonele urbane.

  3. Yang Huiyan cu suma de 6,3 mld. dolari este tanara de 33 de ani, cea mai bogata din Asia. Mare parte a mostenit chiar de la tatal sau. Insa se descurca si pe cont propriu de vreme ce din vanzarea unor actiuni anul trecut aceasta a acumulat nu mai putin de 410 miliarde de dolari.

  4. Vanessa, Maria si Johanna Slim din America Latina sunt si ele putred de bogate. 19 miliarde de dolari acumulati si cu efort propriu cand din 2003 au mostenit mare parte din ceea ce tatal avea sa le ofere.

  5. Primul loc in Europa este detinut de mostenitoarea gamei L’oreal, cea care in prezent are peste 90 de ani si a ajuns la suma de 31, 3 miliarde de dolari. Detine de asemenea al doilea loc in lume privind banii ce a reusit sa ii stranga cu efort propriu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *