Studiul tarilor fericite

Intr-un top de 65 de tari din punct de vedere a satisfactiei personale se pare ca Romania este codasa. Poate ca nu este ceva total surprinzator insa este deja o poveste ce se continua si pare ca ne streseaza si faptul in sine. Raportul a fost realizat tinand cont de o sumedenie de factori care sa determine nivelul de fericire a fiercarei tari in parte.

Cu toate acestea se pare ca in 70% din cazuri se cunoaste o imbunatatire. Asta duce la un raport mai optimist fata de alti ani asa ca sfarsitul lui 2014 aduce mai multe fericire in randul unora. Fata de 12% al celor care se simteau nefericiti in 2013 procentul s-a redus la jumatate un an mai tarziu, ceea ce inseamna si ca stilul si nivelul de trai este unul mai bun, mai apreciat.

Intre 23 si 26% sunt cei care sunt neutri. Genul celor care nu se pot declara fericiti dar nici nefericiti si se simt fara motiv de ambele parti. Clasamentul mai arata de asemenea ca in ciuda nivelului de dezvoltare a unei tari cei de nivel mediu sau chiar scazut au oameni mai fericiti. Iata cum arata topul tarilor fericite:

  1. Fiji, cu 93% din populatie declarata a fi fericita sau chiar daca nu cel putin nu se poate delcara intr-o postura negativa.
  2. Columbia vine in urma cu 90%, nu foarte departe de locul fruntas.
  3. Nigeria are si ea un procent bun, de 89%.
  4. 87% inseamna Arabia Saudita.
  5. Filipine cu 86%.

Din intreaga Europa insa se pare ca Grecia castiga clasamentul, locul unde locuitorii se simt cu adevarat fericiti. La polul opus insa se afal Irakul unde marea majoritate este la un nivel deplorant, cu locuitori nefericiti.

Topul despre studiul tarilor fericite se incheie cu Bulgaria si a sa 32%, Romania si Serbia pe aceeasi lungime de unda cu un procent de 41%.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *