marketing

Strategii de marketing pentru afaceri mici

O strategie de marketing permite unei afaceri sa aloce resurse pentru a-si creste vanzarile si pentru a-si depasi concurenta, castigand avantaje pe piata pe care activeaza. Strategiile de marketing includ tactici ce sunt implementate pentru a atrage clienti, iar pentru ca aceste strategii sa functioneze este important ca afacerea sa isi identifice clientii si apoi sa focalizeze atentia pe produsele si serviciile ce le ofera.

O mica afacere inseamna de cele mai multe ori si un buget redus, cu atat mai putin pentru partea de promovare, de marketing. Chiar si micile afaceri pot sa ajunga insa sa beneficieze de promovare, crescand vanzarile. Tot ceea ce trebuie sa faca este sa investeasca la timpul potrivit si in maniera corecta.

Publicitatea „din gura in gura” este una din cele mai importante forme de publicitate, o strategie ce trebuie sa fie vizata in principal de afacerile mici. Desi pare a fi un sfat banal, pe care unii pot sa il considere de la sine inteles, uneori poate face adevarate minuni.

Marketingul pe internet a revolutionat de asemenea domeniul afacerilor. Bloggingul este aici solutia cea mai la indemana, nu necesita o investitie foarte mare, alocarea de fonduri pentru publicitate si asa mai departe. Prin intermediul blogurilor organizatia se prezinta, isi dezvaluie mai bine produsele si serviciile ce le ofera clientilor.

Distributia de flyere, brosuri si chiar newsletteruri este de asemenea o modalitate simpla, ieftina si eficienta de a promova o mica afacere. Fie ca se doreste a promova o locatie, un eveniment, o oferta speciala, e solutia perfecta. Desi pentru o afacere aflata la inceput, o afacere de dimensiuni reduse care nu are un buget pentru promovare alocat initial, poate fi destul de dificila aceasta etapa, este absolut necesara. Promovarea face cunoscute produsele si serviciile catre clienti, poate ca nu va fi o intrare in forta, dar se incepe cu inceputul, cum se spune, si se implementeaza apoi si alte strategii, odata ce firma/afacerea devine cunoscuta.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *