stramosi

Stramosii nostri erau vegetarieni

Indiferent ca esti un adept al teoriei evolutioniste sau a celei creationiste, sau poate putin din amandoua, nu are nicio relevanta. Nu este niciun secret faptul ca omenirea poate exista si fara a consuma carne si sa duca o viata sanatoasa. De fapt, o multime de cercetari sugereaza ca o dieta vegetariana este o optiune mai sanatoasa. Indiferent ca oamenii cred sau nu acest lucru, nu este nevoie de un consum de carne pentru a avea un stil de viata sanatos.

Se pare ca stramosii nostri din Paleolitic au avut o dieta Paleo, sau cum mai este numita ”dieta epocii de piatra”, iar daca ei au reusit sa traiasca cu o astfel de alimentatie, inseamna ca si oamenii din ziua de azi pot sa faca acelasi lucru. Ideea ca stramosii nostri consumau carne in mod excesiv este o idee total falsa. Majoritatea alimentelor de baza consumate de primate erau plantele, nu animalele, si exista o multime de cercetari care dovedesc ca aceasta dieta s-a mentinut pentru mult timp. In mod sigur, stramosii nostri nu erau genul de oameni care sa manance carne- fiind descrisi asa vreme indelungata- si chiar daca ar fi mancat carne, acest lucru nu inseamna ca este mostenit genetic si trebuie sa facem la fel.

Ce mancau stramosii nostri?

Vreme indelungata, primatele au adoptat o singura dieta: frunze si fructe, iar in urma cu 3,5 milioane de ani, acestia au inceput sa exploreze noi posibilitati alimentare, cum ar fi ierburile tropicale.

Asadar, acum 4,2 milioane de ani si pana acum 4 milioane de ani, Ardipithecus ramidus, primii oameni, consumau in special frunze si fructe. Acum 3,4 milioane de ani, in Etiopia de nord-est, Australopithecus afarensis au inceput sa consume diferite tipuri de ierburi. In Turkana, Kenyanthropus platyops au trecut la un regim alimentar mai variat, consumand arbori si arbusti dar si unele ierburi.

2,7 si 2,1 milioane de ani in urma, in Africa de sud Australopithecus africanus si Paranthropus robustus au consumat arbusti si ierburi dar si unele animale. Primii oameni ai genului Homo au mancat carne, in timp ce Paranthropus boisei continua sa manance iarba, fiind considerat vegetarian. Homo a avut o dieta mai mixta, care probabil a inclus si consumul de carne sau insecte.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *