Starile proaste si sursa lor

Cu totii avem se pare si zile mai proaste. Sursa poate fi una legata de lipsa de odihna sau de ce nu chiar lipsa de bani, aspecte destul de comune in randul oamenilor. Insa exista si alte surse. Cert este ca acolo unde identifici sursa cauza si efectul dispar.

Ai putea avea o zi si stare proasta pentru ca:

  1. Ai o lipsa acuta de vitamine si minerale. Spre exemplu cand duci lipsa de vitamina D este foarte probabil ca starile de oboseala sa te acapareze. Ai predispozitie la stres si nervi asa ca primul semn este chiar nevoia de a lua suplimente sau de a manca mai sanatos, incluzand mai multe fructe si legume.
  2. Inainte de somn privitul la televizor nu este tocmai cea mai buna idee si asta din nevoia de a nu ataca nivelul de melatonina. Asadar, asigura-te ca iti faci un ritual in acest sens si in momentul in care alegi sa dormi totul in jurul tau este inchis, fara sursa de lumina de orice fel.
  3. Cu cat esti mai incarcat de munca cu atat iti afectezi si sanatatea. Asadar, exista sanse ca cel putin un procent de 10 sa existe pentru cei care au avanasat in functie si au pare de mai multe responsabilitati. Pana la urma totul se plateste asa ca statutul de manager, sef sau orice pozitie de lider si de urcare ierarhica in plan profesional inseamna implicit o stare mai proasta din punct de vedere al sanatatii.
  4. Te inconjori de tot felul de culori, de tipuri de pereti. Poate ca nu iti dai seama insa alegerea culorii camerei in care stai este si cea care ar putea sa iti dea o stare de bine sau dimpotriva. Asa ca alege verdele pentru ca relaxeaza ochii, alege galbenul pentru ca ar putea sa iti induca o stare de fericire.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *