Starea pe care o ai si modul in care stai pe scaun

Cu cat iti petreci mai mult timp pe scaun cu atat iti afectezi mai mult starea de sanatate. Asta pentru ca in functie nu numai de timpul petrecut stand insa si pentru pozitia pe care o ai iti creezi o stare de care nu esti prea bucuros ulterior. Asta au descoperit cercetatorii conform ultimelor studii.

Marea diferenta intre cei care stau pe scaun si cei care lucreaza mai mult in picioare se refera in primul rand la starea activa. Vei spune ca oricum nu ai cum sa inlocuiesti acest lucru caci asta iti este meseria. Dincolo de aceasta scuza insa se pare ca tine de modul in care in mod concret stai. Daca nu se respecta curburile de la coloana si cum in mod natural este conturata coloana ai mai mult de suferit.

Daca nu tii cont de a sta drept, intr-o pozitie care sa favorizeze coloana atunci ai toate sansele ca statul pe scaun sa insemne un chin pentru tine. Cercetatorii avertizeaza ca o pozitie incorecta duce la un nivel scazut de oxigen ce ajunge la organe. Asta inseamna mai putin oxigen si nutrienti pentru partea abdominala. Mai mult decat atat, digestia este si ea afectata asa ca intervine o stare de moleaseala si de lipsa de energie de vreme ce metabolismul este greoi si tine de un ritm lenes.

Dincolo de aceste stari ca o mare diferenta intre cei care stiu sa stea corect si cei care au tendinta de a se apleca spre fata, de a sta cu umerii lasati, strambi si asa mai departe tine si de starea psihica. Esti mai alert in primul caz, esti mai pozitiv si mai activ cu alte cuvinte, spre deosebire de cei din categoria a doua ce sunt incercati de cuvinte grele si presimiste. Au tendinta de a fi mai lenes si mai lipsiti de energie.

1 thought on “Starea pe care o ai si modul in care stai pe scaun”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *