Stai pe scaun? Iti scurtezi viata

Exista studii care atesta faptul ca statul pe scaun este daunator pentru sanatate. Acest obicei prost este cel care scade ritmul organismului, care il face mai lent si implicit toate functiile sale sunt de asa natura. La randul lor toate aceste aspecte dauneaza rand pe rand la starea de sanatate si poate chiar sa duca la o scadere de ani. Iata cateva aspecte pe care nu le stii despre statul pe scaun:

  • Exista activitate electrica in muschii picioarelor insa cand vom sta pe scaun aceasta activitate se opreste la cel mai mic nivel posibil.
  • Sa petrecem din ce in ce mai mult timp stand pe scaun este ca si cand am fuma. Sau cel putin asta spun specialistii care afirma ca stand pe scaun aduce o incetinire a circulatiei ce pe termen lung poate sa afecteze si inima si riscurile de a face atac de cord sunt la fel de mari ca si in cazul celor care fumeaza.
  • Pierdem doar o calorie pe minut cand nu facem miscare si atunci este de la sine inteles ca be vom ingrasa peste masura si chiar daca nu mancam foarte mult. Grasimile se depun si pentru ca ceea ce tine de activitatea corpului pentru descompunere a grasimilor scade cu pana la 90%.
  • Ai de doua ori mai multe sanse de a dezvolta probleme cardiace decat cei care obisnuiesc sa faca miscare fizica.
  • Formarea cheagurilor de sange, picioare umflate spre exemplu sunt alte si alte probleme ce se coreleaza cu statul pe scaun in mod frecvent si multe ore pe zi si asta pentru ca circulatia sanguina este la un nivel mai lent.
  • Nu mai avem aceeasi concentrare, atentie si activitate cerebrala de vreme ce creierul nu mai primeste acelasi nivel de oxigenare de vreme ce circulatia este ingreunata.

Crestem riscul de diabet si practic ne scurtam din viata – asa s-ar traduce pe scurt povestea statului pe scaun.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *