Identitatea brandului pentru o companie este ca si personalitatea pentru un individ. Ii descrie idealurile si targetul intr-o fractiune de secunda, prin doua-trei cuvinte. Identitatea brandului trebuie sa fie unica si de obicei este o combinatie atractiva intre numele de brand, un slogan si o emblema sau un logo care sa se potriveasca identitatii companiei si preferintelor sale in ceea ce priveste baza de clienti. Iata cum trebuie stabilita identitatea unui brand.
1. Crearea identitatii – odata inceput procesul de consolidare a brandului, promoterii acesteia trebuie sa raspunda la cateva intrebari: Care sunt obiectivele? Care sunt strategiile de indeplinire a acestor obiective? Ce segment de piata poate ajuta compania sa isi indeplineasca obiectivele? Aceste intrebari pot parea irelevante pentru cineva din exterior, insa pentru management si promoteri ajuta pentru stabilirea strategiei de promovare a brandului.
2. Alegerea numelui de brand – esentiala. Trebuiesc trecute in revista produsele si serviciile oferite de companie pentru a alege un nume reprezentativ. In mod ideal, numele de brand va ajuta identificarea mai rapida de catre clienti a serviciilor si produselor oferite. Numele de brand trebuie sa fie scurt, usor de tinut minte si atractiv.
3. Crearea unui logo. Expertii in marketing sustin ca un logo este uneori mai important chiar decat numele. Mintea consumatorului tinde sa retina mai bine designul logo-ului si poate identifica prin acesta mai usor produsele.
4. Stabilirea unui slogan – va informa consumatorii despre obiectivele companiei si le va schimba perceptia despre produsele si serviciile oferite.
5. Crearea unui brand care sa acopere toate categoriile de produse si servicii adiacente oferite. De multe ori compania nu are doar un singur produs pe care il ofera, iar atunci cand linia de produse este variata, este esentiala alegerea unei identitati de brand cu care consumatorii sa identifice toate aceste produse.
Deoarece modifica perceptia consumatorilor, brandul si identitatea sa sunt foarte importante. Va face clientii sa identifice mai usor produsele, sa le asocieze cu un nivel de calitate, asadar alegerea unui nume de brand si crearea identitatii acestuia sunt mari responsabilitati pentru manageri si promoteri; numai in acest fel vor reusi sa satisfaca asteptarile consumatorilor. Si pentru a face cunoscute aceste aspecte alege printre altele si pliante Bucuresti ieftine care sa iti asigure o raspandire usoara a vestilor ce tin de brandul tau. O data consolidat va fi vorba numai de anuntarea unor oferte de produse.