dependenta telefon mobil

Semne clare de dependenta de telefonul mobil

Trecem prin toate fazele de dependenta de telefon mobil, ba chiar la inceput vom nega ca o forma de protectie pentru faptul ca avem nevoie de el. Exista o limita in toate si cand nu ne dam seama de faptul ca am trecut deja de un anume prag ajungem in punctul in care dependenta bate la usa.

Exista numeroase aspecte negative ce reies din dependenta de telefon:

  • Tulburarea de somn. Se manifesta prin perioade intrerupte de somn si asta mai mult din cauza luminii telefoanelor. Dincolo de asta se pare ca exista si acea tendinta de a sta in alerta mereu pentru a descoperi ce mai apare nou pe retele sociale asa ca tinut aproape inseamna sa avem mereu curiozitatea de a-l deschide inca si inca o data.
  • Paranoia. Avem senzatia ca suna telefonul insa asta nu se intampla. Ca o forma exagerata de a purta de grija telefonului ne dorim parca se na contopim cu tot cu el. Este deja un fenomen intalnit la arie extinsa in randul tinerilor din strainatate, un fenomen de asemenea alarmant pentru ritmul in care depindem de el.
  • Probleme ale degetelor, dureri. Prin incordarea degetelor ajungem sa exercitam tot o mai mare presiune la nivel de degete si prin urmare nu facem altceva decat sa ne trezim cu dureri.
  • Sevrajul. Este deja forma clara de dependenta cand trecem si prin stari medicale diverse de „dragul” telefonului mobil.
  • Radiatiile. Parte din aceeasi lista de efecte negative pe care telefonul mobil le exercita asupra noastra tine de radiatiile la care ne expunem de fiecare data insa in unele cazuri chiar si mai mult, spre exemplu in zone cu semnal slab, de cautare de retea.

Ne limitam efectiv. Uitam ca telefonul ar trebui sa fie cel cu care ne facem treaba la distanta si punem mai toata viata noastra in seama lui.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *