Secrete despre sushi

Este foarte usor sa crezi si sa spui despre sushi ca este numai peste crud asa cum marea majoritate crede. Insa asta este doar una din cele mai comune greseli facute. Asadar, din lista de aspecte pe care nu le stii despre acel fel de mancare traditional japonez descopera ca:

  1. Sushi se serveste cu ghimbir. De fapt nu intr-o combinatie insa printre inghitituri se serveste acest ingredient din simplul motiv ca iti va racori gura si te va ajuta sa simti fiecare aroma in parte la fiecare portie de sushi. In plus, este sanatos deci nu trebuie sa faci cine stie ce compromis.
  2. Sushi nu inseamna pestele crud. De fapt acesta poate sa contina ton, somon, diverse tipuri de peste sau chiar ingrediente vegetarie.
  3. Wasabi este ce-i drept un ingredient din reteta de sushi insa nu are nevoie de cantitate extra la servire. Ba mai mult unii chefi considera un astfel de obicei ca o forma de a strica ceea ce inseamna reteta originala.
  4. Nu trebuie sa consumi acel sushi cu betele. Cu alte cuvinte nu e musai si in stil japonez desi rudimentar sa servesti cu mana la propriu este indicat. In orice caz nu se folosesc tacamurile de orice fel. Iar cand vine vorba de acel sushi invelit in alga este indicat inca de la bun inceput sa servesti ca atare cu mana ca pe un aperitiv.
  5. Meniul de sushi se consuma in combinatie cu sake, acea bautura traditionala. De fapt la origine acest fel de mancare se consuma impreuna cu bere. Sake este consumat doar de placere insa nu e musai sa faic asta.
  6. Cat despre sosul cu care se consuma sushi-u din nou  nu e musai sa faci asta. Si daca o faci fa-o elegant. Cu alte cuvinte nu pune prea mult sos, nu pe partea de orez si  nu scutura bucata de sushi cand ai pus prea mult.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *