Scurtaturi din tastatura pentru WordPress

imagesInca de la versiunea WordPress 2.7, WordPress a introdus abilitatatea de a folosi scurtaturi pentru moderarea comentariilor. Scurtaturile sunt realizate pentru a usura timpul utilizatorilor si pentru a le permite sa navigheze rapid si sa intreprinda actiuni la comentarii. Daca un blog primeste un numar mare de comentarii, aceste scurtaturi vor fi mai mult decat utile pentru adminul/ adminii lui.

Scurtaturile din tastatura au fost create in asa fel incat sa se foloseasca ambele maini simultan pe o tastatura QWERTY.

Scurtaturile din tastatura sunt folosite pentru navigare si pentru actiuni. Pentru ca orice actiune sa aiba efect asupra unui comentariu, acesta trebuie sa fie mai intai selectat. Comentariul considerat selectat, are de obicei un background albastru deschis. Default, nici un comentariu nu este selectat asa ca va trebui sa apesi fie litera j fie litera k pentru a incepe sa navighezi.

Navigarea prin comentarii se realizeaza prin intermediul tastelor j si k. Cand vizitezi prima data in pagina de comentarii, nici un comentariu nu este selectat asa ca apasa prima data literaj sau litera k de a selecta primul comentariu. Dupa ce ai facut asta doar apasa litera j pentru a muta selectarea pe urmatorul comentariu.

  • prin apasarea literei j, muti selectia curenta in jos
  • prin apasarea literei k, muti selectia curenta in sus

In momentul in care ajungi in josul unei pagini de comentarii, doar apesi din nou litera j si vei fi dus la urmatoarea pagina de comentarii unde primul va fi deja selecta. Deasemenea, daca ai ajuns acolo si apesi litera k, vei fi dus la pagina anterioara de comentarii si ultimul comentariu de acolo va ramane selectat. Aceste actiuni transforma navigarea prin liste foarte lungi de comentarii in ceva usor.

Intr-un articol urmator vom vorbi despre folosirea scurtaturilor din tastatura pentru a efectua actiuni.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *