Schimbari de vreme, schimbari de stare

http://www.blogsimples.com/wp-content/uploads/2014/05/schimbari-de-vreme-270x157.jpegSchimbarile climatice la care nu ne-am fi asteptat pana la urma la inceput de vara sunt cele care aduc diverse schimbari si cand vine vorba de starea pe care o resimte fiecare persoana. Insa astfel de situatii sunt cu mult mai mare impact asupra starii pe care o avem.

Cateva din aceste efecte se refera la:

  • Predispozitie si mai mare de a dezvolta alergii. Ori cei care au deja alergii isi accentueaza efectele neplacute.
  • Oboseala insa si insomnie. Desi organismul resimte o oboseala cronica nu exista acelasi ritm de odihna ci mai cu seama isi da peste cap ritmul.
  • Dureri de reumatism. In special cand vine vorba de cei care sufera de aceasta boala la schimbarile bruste de temperatura exista o si mai mare sensibilitate asupra situaitie. Aerul rece si umed este cel care favorizeaza astfel de stari.
  • Virozele sunt si ele mult mai prezente cand vine vorba de stari schimbate. E ca si cand organismul resimte ca un soc aceste schimbari si pana sa isi revina are un nivel mai scazut de imunitate. Asta duce la sanse crescute de a dezvolta tot felul de boli printre care virozele sunt cele mai comune.
  • Cei cu probleme cardiace sunt si ei mai predispusi la dureri si accentuari de stari proaste si mai ales cand sunt si cazurile celor care fumeaza si implicit isi agraveaza singuri aceasta conditie medicala.
  • Depresia, anxietatea sunt si ele stari experimentate in astfel de perioade. Exista acea stare in care nimic nu mai corespunde cu ceea ce iti doresti, nimic nu iti face pe plac. Ori daca perioada de schimbare de vreme intervine in perioada de concediu ce poate iti strica sejurul este poate de la sine inteles sa se intample astfel.

La fel ca trecerile dintre sezoane trebuie sa avem grija de alimentatie si modalitati de a minimaliza efectul vremii asupra organismului.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *