Sa mergi sau sa nu mergi la vot

Alegerile se apropie si inevitabil ajungi si tu in categoria celor care se intreaba „eu cu cine votez”. Dincolo de a fi o convingere personala, de a fi cel care decide ce si cum exista o balanta intre a merge si a nu merge. Da, au fost oameni care s-au luptat pentru ca tu si tu sa aveti acest drept in primul rand. Deci, de ce sa il irosim? Sau suntem ca in pilde si povesti cand ceea ce parea interzis ne doream si dupa ce am obtinut nu mai era o lupta de dus, deci neinteresant.

Inca din start ai motive sa mergi la vot. Asta pentru ca indirect ajungi sa iti dai de fapt acordul pentru altii. Deci contezi asa ca fa-o sa merite. Sa o luam logic; te plangi ca esti intr-o tara corupta asa ca sunt sanse de frauda la vot. Adica de unde sa mai scoti cine stie ce mort care de fapt a putut vota. Deci mergi la vot sa te asiguri ca tu esti cel care semneaza acea foaie.

Te plangi ca nu sunt scoli decente si se pierd valori, ca nu mai este decenta si oameni care sa ne conduca pe masura. Te plangi de salarii mici si cum iluzia ca dupa fiecare scrutin va aduce ceva mai bun se naruie este clar, te inteleg de ce sa nu mergi. Si totusi, pe principiul psihologiei inverse cu siguranta ca un partid sau un candidat anume nu iti place. Deci cel putin convingerea de a merge si a evita ca x sau y sa iti fie conducator de tara te impinge sa mergi la vot.

Daca toti ar gandi ca tine nu ar mai fi alegeri pentru ca nimeni nu s-ar prezenta sa iti exprime parerea. Deci cum ramane cu tara asta?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *