S-a gasit urmasul lui Einstein !

Un pusti de doar 10 ani din Elvetia pe nume Maximilian Janisch a intrat in cartea recordurilor ca fiind cel mai tanar student al unei facultati. Se crede ca daca continua in acest ritm acest baiat geniu al Elvetiei va reusi sa depaseasca inteligenta lui Albert Einstein si va revolutiona lumea inventiilor. Fiind fiul unui matematician de 67 de ani, Maximilian a reusit performanta de a sari peste 3 clase fara nici o problema de acomodare ulterioara. Mama sa este o economista de 47 de ani care spune ca si-a indrumat mereu fiul spre meseria tatalui deoarece se castiga mult mai bine si inca de mic el a avut o inclinatie spre joaca cu numere.

Chiar daca este un geniu si a luat cea mai mare nota la bacalaureat, nici un om nu poate detine cheia universului si sa stie toate stiintele si materiile la perfectie. Avand matematica la degetul mic si din cauza faptului ca se afla in acest moment printre elevi cu 3 ani mai mare decat el, viata acestui copil este una foarte grea. El declara ca nu prea are prieteni si nu are cu cine vorbi despre ceea ce invata, mai mult spune ca prieteni lui nici macar nu stiu cine a fost Gauss sau ce a revolutionat el in matematica. Pentru a-i slefui creierul si pentru a-l tine pe calea dreapta, Maximilian se va intalni de doua ori pe saptamana cu un profesor universitar pentru a putea discuta anumite lucruri si pentru a avea impresia ca macar cineva il intelege si il apreciaza la calitatile sale lui maxime.

Parinti declara ca inca de mic copilul a invatat foarte repede sa vorbeasca si sa mearga in picioare, iar la varsta de 5 ani el stia deja scrie si sa citeasca.” Capacitatile sale intelectuale nu sunt un vas care sa fie umplut cu informatii, ele sunt un foc care trebuie intretinut.” a declarat tatal acestuia care la invatat aproape toate secretele sale in domeniul matematici. Si cum mereu elevul isi depaseste profesorul, tanarul Maximilian a reusit sa-si depaseasca tatal si sa concureze cu el la rezolvarea problemelor de matematica.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *