dash

Robotul Dash s-a angajat la hotel

dashUn hotel din San Jose a „angajat” un robot- Dash- care are o inaltime de aproape un metru, si care are sarcina de a conduce oaspetii in camere.

The Crowne Plaza San Jose-Silicon Valley Hotel a angajat recent robotelul Dash, a carui sosire este o incercare de a face apel la scena stiintifica. Dash, care are o inaltime de aprope un metru si care cantareste mai putin de 45 de kilograme, va fi acela care va aduce elemente mici- cum ar fi gustari sau periute de dinti- catre oaspeti, pana in camerele acestora, iar in loc de a mai bate la usa invitatilor din hotel, Dash ii telefoneaza pentru a-i anunta ca a sosit cu lucrurile de care oaspetii au nevoie.

Robotul este capabil de a merge independent intre etaje si coridoarele hotelului si poate chema chiar si liftul cu ajutorul unei conexiuni la Wi-Fi. Odata ce si-a indeplinit sarcina, Dash este capabil sa se intoarca in camera in care se va alimenta singur.

Savioke este creatorul lui Dash

Cel mai nou membru al hotelului The Crowne Plaza a fost creat de catre compania Savioke, o firma producatoare de roboti care este specializata in crearea de solutii de ospitalitate pentru robotii care vor fi folositi in industria hoteliera. De asemenea, Savioke a creat chiar si Botlr- angajatul robot al Hotelului Aloft, care a fost prezentat publicului anul trecut in luna august la hotelul brandului Cupertino.

Cupertino se afla, de asemenea, in nordul Californiei, astfel ca se poate observa o tendinta in curs de dezvoltare fata de inteligenta artificiala. Cu cele 300 de camere ale hotelului, Dash va fi un robot destul de ocupat, insa exista o singura intrebare: ar trebui sa lasam bacsis robotului, la fel cum o facem in cazul oamenilor?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *