Robohow, educatia robotilor

https://media.zenfs.com/ro_RO/News/playtech/RoboHow-robot-limbaj-internet.jpgNu este de ajuns sa avem posibilitatea de a lasa o sumedenie de aspecte de munca in seama robotilor. Sau cel putin ambitia cercetatorilor este aceea de a aduce lumea robotilor la un alt nivel. Asa se face ca Robohow se doreste a fi oarecum o educatie a robotilor. Din dorinta ca acestia sa fie din ce in ce mai autonomi, din dorinta de a pune bazele unei tehnologii si mai avansate in acest sens sistemul Robohow este inventia viitorului.

Sa o luam concret. Ne-am dori la un moment dat sa putem conversa cu robotii ca si cand ai vorbi cu gradinarul; tunde iarba, deschide aparatul, deschide aragazul si asa mai departe. Pentru a nu depinde de oameni si a fi un real ajutor din toate punctele de vedere se doreste ca robotul sa poate rezolva toate cerintele. Insa in cazul oamenilor multe informatii sunt native. Pentru roboti inseamna nevoia de pregatire.

Daca pe internet exista sursa suficienta pentru ca cineva sa poata deprinde cum si ce sa faca unui aparat, a unui device din casa spre exemplu, si robotii vor avea in viitor un astfel de sistem. Insa mai pe intelesul lor caci nu sunt cei care sa invete limba noastra pana la urma. Asa se face ca Robohow va fi sistemul lor de instruire, acea sursa de informare si pregatire pentru ei.

Cercetatorii de la Institutul din Inteligenta Artificiala din Bremen sunt cei care pun deja bazele acestui sistem. Insa nimic nu vine usor si cu munca putin astfel ca informatiile necesare ajung sa fie stocare insa asta se face manual cel putin acum. Si nu este deloc usor insa pe masura asteptarilor de vreme ce ne dorim de la roboti diverse abilitati.

Daca online-ul este cel care sa avantajeze si sa favorizeze pe toata lumea cand multimea de informatii este disponibila atat de usor nici robotii se pare ca nu vor fi privati de un astfel de avantaj.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *