altitudine

Remedii pentru raul de inaltime

Remediile pot sa se adreseze intr-un mod foarte eficient simptomelor raului de inaltime precum dureri usoare de cap, dezorientare sau greata. Raul de altitudine ce se face simtit in momentul in care sunteti pe munte, in timpul drumetiilor, in timp ce faceti alpinism sau altele. Simptomele trec de la dureri de cap, ameteala, stari de voma, pierderea poftei de mancare, respiratie accelerata. Simptomele nu sunt foarte severe si pot fi inlaturate cu adaptarea treptata a organismului.

Procesul ajustarii la nivelului de oxigen trebuie facut treptat. Nu trebuie urcat direct la inaltime mare, corpului trebuie sa i se permita sa se acomodeze cu diferentele de presiune atmosferica si cu rarefierea oxigenului odata cu cresterea altitudinii.

Cei afectati de rau de inaltime trebuie pe cat posibil sa reduca nivelul activitatii fizice, fie ca asta inseamna alpinism, ski sau alte sporturi, cel putin pana in momentul in care corpul se obisnuieste si simptomele dispar.

Una din cele mai importante cauze ale aparitiei simptomelor raului de inaltime este si dezhidratarea. De aceea corpul trebuie mentinut hidratat, trebuie consumata suficienta apa si de asemenea evitat consumul de cafea, ceai, alcool, chiar si fumatul trebuie evitat pentru ca simptomele sa nu se inrautateasca.

Anumite medicamente si prescriptii medicale pot sa ajute de asemenea la inlaturarea simptomelor comune cauzate de raul de inaltime. Durerile de cap pot fi inlaturate, starile de ameteala la fel, cu ajutorul calmantelor, ibuprofenului sau altor medicamente.

Pe langa sfaturile enumerate mai sus, se pot incerca si o serie de remedii naturiste pentru inlaturarea simptomelor raului de inaltime. Ceai de cacao sau mestecarea de frunze de cacao, usturoi, gingko biloba sau alte plante si remedii naturiste se dovedesc a fi la fel de eficiente in tratarea simptomelor ce apar frecvent datorita scaderii presiunii atmosferice si rarefierii oxigenului odata cu cresterea altitudinii. Daca totusi aceste simptome persista si conditia se agraveaza, recomandarea este intoarcerea la o altitudine la care acestea sa nu isi mai faca simtita prezenta.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *