reducere stres

Redu stresul de zi cu zi

reducere stres

Stresul este ca o povara, ca o boala asupra noastra, incercand zi de zi sa ne impovareze mintea si trupul pentru a nu ne da da pace sa facem ce avem de facut in ziua respectiva. Nu pare sa putem sa ne concentram, emotiile noastre sunt peste tot, misuna de nebune, nu este bine deloc!

Ceea ce este chiar si mai rau de atat, sunt partile luminate. Adica fazele de genul „Priveste la partea buna a lucrurilor”, „Vezi jumatatea plina a paharului” si restul. Este posibil sa fi incercat deja sa faci aceste lucruri, dar nu au mers. Partea buna a lucrurilor nu se pune cu stresul, nu are nici o legatura cu stresul, insa exista cateva modalitati prin care poti reduce in mod instant stresul de zi cu zi.

Respira

Poate parea o mare prostie, insa respiratia poate avea o legatura foarte profunda cu sanatatea noastra si cu nivelele noastre de stres. S-a demonstrat medical ca a trage o gura de aer sanatoasa si buna poate sa ne ajute sa ne calmam. Aceasta respiratie adanca ne hraneste celulele corpului si slabeste cortizolul, hormonul care produce stresul.

Asterne pe hartie

A asterne pe hartie lucrurile care te streseaza poate fi ceva minunat sau chiar si vorbitul cu un prieten te poate ajuta foarte mult. Aceste lucruri te pot ajuta sa-ti eliberezi minte si  te poate ajuta sa te concentrezi asupra sursei stresului sau poate la a incepe sa ne gandim la cum ar trebui sa facem sa ne fie viata mai buna. Ne vem simti atat de bine si de lipsiti de griji dupa aceea.

Plimba-te

Mersul este un exercitiu foarte bun. Tot mai multi doctori recomanda miscarea zilnica iar daca nu auzim asta de la medici, auzim asta de la televizor, care ne reaminteste ca miscarea de cel putin jumatate de ora pe zi ne poate ajuta sa ne simtim mai bine si sa avem zile mai bune. Este foarte simplu sa  te plimbi, sa mergi mai mult si sa relaxezi in profunzime.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *