Radiatiile de la calculatoare si cum sa combati asta

Cu fiecare ora petrecuta in fata calculatorului ai mai multe sanse de a avea parte de radiatii multiple, complexe. Nivelul lor se poate vedea ulterior si in modul in care te simti si arati caci prima afectata va fi pielea. Din sirul de sfaturi care sa te ajute sa combati acest efect se numara:

  • Distanta fata de calculator si anume aproximativ 80 de cm fata de ecran. Mai mult decat a avea nevoie sa stai la distanta tine de spatele drept si o pozitie care sa te ajute sa iti pastrezi coloana intr-o postura buna.
  • Daca stai in fata unui calculator ar fi bine sa ai in preajma un ventilator care sa nu „trimita”, sa nu directioneze radiatiile exact spre tine.
  • Pentru ca nu le poti opri  pana la urma si numai a sta departe de calculator te tine la loc ferit poti totusi sa optezi pentru ca in jurul tau sa ai plante care sa capteze acele emisii. Si se pare ca cel mai eficient din acest punct de vedere este cactusul.
  • Pielea este direct expusa si nu este de mirare ca aceasta se va exfolia spre exemplu, mai mult decat ar trebui si mai  mult decat de obicei. Asa ca pentru a combate acest efect trebuie sa ai in vedere in primul rand o hidratare completa si in acest sens sa ai tonus si elasticitate. Mai mult decat atat tine cont de nivelul vitaminelor A si C si foloseste regulat si intens crema de corp.
  • Foloseste un alt gadget, mai nou. Cele mai vechi au un nivel mai ridicat de radiatii asa ca pentru a minimaliza acest lucru ar trebui sa mizezi pe tehnologia moderna.

Si nu in cele din urma trebuie sa intelegi ca tehnologia moderna de genul calculatoarelor si a diverselor gadget-uri de asa natura sunt cele care te ajuta insa in egala masura impun si anumite restrictii.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *