raceala

Raceala si gripa

Tuse, nas infundat, durere de cap, durere de gat. Cam astea sunt cateva dintre simptomele racelii. Aceasta este provocata de virusuri. Sunt acele microorganisme care influenteaza starea organismului nostru si ii creeaza acea stare de rau de care suntem atat de speriati. Nimeni nu vrea raceala, cu totii ne ferim de ea si speram sa nu o contactam. Insa actiunea virusului asupra corpului nostru este atat de puternica iar anticorpii nostri atat de slabi incat nu reusim sa luptam concret si astfel esuam. Nici nu stim momentul, doar ne trezim slabiti si fara forta.

Cu o raceala bine stabilita in noi, si, poate cine stie, si un inceput de gripa. Nimanui nu-i place acest lucru si doreste, normal sa o combata. In trecut, bunicii si rudele noastre se tratau cu felurite metode naturiste lasate din an in an din bunici si strabunici. Ca si exemplu, avem ceaiurile de felurite tipuri – ghimbir, tei; supa de pui – vesnica supa de pui ce este ,,adorata,, de multe persoane, in special copii mici, o adora; mierea – o lingura de miere inainte de somn, odihna etc.

Astazi de obicei alegem sa ne tratam cu o mare doza de ,,indiferenta’’ si ,,las’ ca trece’’ pana cand simtim ca nu mai putem deloc. De asemenea, adaugam si somn insuficient, ceea ce este un minus si creste riscul de a raci mai usor, deoarece sistemul imunitar slabeste. Stresul este un minus pe aceasta lista si il avem din plin. Ne alimentam organismul cu lichide mult prea putine, fapt ce nu este indicat deoarece cand esti racit trebuie sa bei foarte multe lichide pentru ca acestea ajuta la subtierea mucusului si astfel sinusurile vor funcţiona mai bine.

Apa, sucurile naturale din fructe, ceaiul caldut si supa sunt foarte bune in aceasta situatie. Dupa cum am mentionat si mai sus la remediile naturiste. Consumul de alcool, da. Acesta deshidrateaza si inrautateste simptomele racelii si mai poate interactiona cu medicamentele si crea o stare si mai mare de rau. Si la final, fumatul. Acesta distruge celulele din plamani fiindu-i mai greu organismului sa lupte cu raceala.

Intre a alege ceea ce iti place sa faci si ceea ce e mai bine pentru tine, alege ce e mai bine.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *