pod

Primul pod 3D la Amsterdam

Exista peste 1200 de poduri care traverseaza canalele orasului Amsterdam, insa unul va fi mai special pentru ca va fi imprimat 3D si construit de catre roboti. Masinile vor crea podul in aer, construindu-si suportul propriu pe masura ce construiesc drumul. Planul ambitios se bazeaza pe o tehnologie robotica 3D, care reuseste sa faca, in mod esential, crearea de noi structuri in aer. Tehnologia apartine MX3D, o companie din Amsterdam care se bazeaza pe imprimarea din metal.

Ce presupune realizarea podului 3D?

Robotii vor fi capabili sa printeze in otel, folosind brate speciale care vor incalzi metalul pana la 1500 grade Celsius, inainte de a suda structura. Acest lucru va da nastere unui pod durabil si puternic pentru uz pietonal. Cei aflati in spatele acestui proiect spera ca planul sa ajunga pana la capat, doarece robotii isi vor construi drumul pe masura ce inainteaza cu lucrarile asupra podului, permitandu-le acestora sa se deplaseze pe apa. Designerul podului, Joris Laarman a numit acest proiect ca fiind o metafora fantastica pentru a uni tehnologia viitorului cu trecutul istoric al Amsterdamului.

O imprimare 3D este in continuare un teritoriu neexploatat si conduce catre o noua forma de dezvoltare tehnologica. Pot fi tiparile unele linii care sa se intersecteze pentru a da nastere unei structuri impresionante. Aceasta metoda permite proiectarea de obiecte 3D pe orice suprafata de lucru indiferent de caracteristicile sale. Echipa a reusit sa testeze imprimanta 3D, creand o sculptura metalica a unor linii care se intersecteaza. Acest succes i-a determinat pe cei din echipa lui Laarman sa dea nastere acestui proiect de a construi un pod, pe care l-au numit a fi un obiect de mari dimensiuni, care este functional si semnificativ.

Podul de otel va fi creat de catre Laarman, care va folosi software-ul Autodesk. Data de estimare a finalizarii proiectului va fi in anul 2017.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *