premii Oscar

Premiile Oscar 2015: Ce si cum

Desi multa lume poate ca a fost fericita cu inmanarea marilor premii ale Academiei Americane de Film starurilor si regizorilor care le-au primit, nu pot zice ca eu am fost la fel de multumita. Nu este vorba ca cei care au castigat nu le-au meritat (pentru ca toti si toate au fost nominalizati cu buna credinta si in cunostinta de cauza), insa eu am preferintele mele si mi le voi exprima in cele ce urmeaza.

Cel mai bun scenariu adaptat: Gone Girl, Gillian Flynn

Eu ii acord acest premiu lui Flynn doar pe principii, de vreme ce Academia Americana de Film s-a imbatat si a uitat sa nominalizeze filmul pentru aceasta categorie in care mai mult ca sigur se incadra si se incadreaza. Gilian Flynn merita acest premiu, daca nu chiar pentru singurul motiv ca a lucrat in felul in care a lucrat la legendarul discurs „Cool Girl” si l-a incadrat in scenariu.

Cea mai buna animatie: The Lego Film

Pentru ca, din nou, toate fetele din lume au cazut atunci cand acest film a fost lasat fara explicatie si fara nominalizare in cadrul premiului pentru Cea mai buna animatie. Imi place filmul Big Hero 6? Binenteles! Insa The Lego Movie a dus trasaturile filmelor de animatie la un cu totul alt nivel si fara indoiala ca va influenta foarte tare industria filmelor animate pentru multi ani de acum incolo.

Cel mai bun documentar: Elaine Stritch-Shoot Me

Inconfundabila, uimitoarea si mereu amuzanta Stritch  a fost subiectul acestu scurt documentar putin inainte de moartea acesteia in luna iulie a anului trecut. De la inceputurile sale pe scenele teatrului in anul 1944 si pana la cariera sa legendara de pe Broadway si de la aparitia ei in Lege si Ordine pana la rolul sau incofundabil drept Collen Donaghy in 30 Rock, acest documentar te va lasa cu inima franta  din cauza faptului ca nu am avut parte decat de 70 de ani pentru a ne bucura de o asemenea performera legendara.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *