Platit sa mergi pe bicicleta

pe bicicleta Ai fi surprins sa afli ca in unele tari angajatii sunt platiti sa mearga pe bicicleta insa chiar asta se intampla. Indemnati de ideea ca astfel toata lumea are de castigat unii s-au gandit sa vina in sprijinul celor care pot face o mare diferenta. Asa se face ca Marea Britanie, Olanda, Germania, Danemarca sau Belgia sunt tari in care exista o plata pentru cei care folosesc bicicleta in defavoarea masinii personale.

Se pleaca de la ideea ca mersul pe bicicleta este cel care aduce numeroase beneficii. Daca ne gandim ca se salveaza timp este in avantajul atat al angajatilor cat si al angajatorilor. Dar nu numai pentru ca se ajunge mai repede la serviciu si pentru faptul ca nu se mai pierde timp in trafic exista un plus pentru toata lumea. Si de aici un intreg sir de aspecte favorizante caci traficul  nu mai este atat de greoi, nu se mai polueaza la fel de mult si in cele din urma avem de castigat in ceea ce priveste starea de sanatate.

Toata lumea poate fi de acord ca miscarea in aer liber este cea care te ajuta sa te simti bine si sa iti favorizezi intreaga stare. Asta pentru ca o legatura destul de stranie insa adevarata intre modul in care respiram si nivelul de stres; ca o presiune ce se pune pe organism nu se mai primeste acelasi nivel de oxigen astfel ca in cele din urma resimti si mai mult stresul.

Una peste alta tarile in cauza aduc si un beneficiu material pentru cei care prefera bicicleta in loc de masina; plata nu este una foarte mare insa conteaza oricat de putin. Cei 25 de centi per fiecare kilometru inseamna suficient ca prim pas in a sustine acest proiect.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *