plante fericire

Plante atragatoare de fericire

Plantele atrag dupa sine bucuria, naturaletea, prospetimea, dar si mai presus de toate sanatatea generala a organismelor noastre. Cu toate acestea, atrag si insecte bune si rele. De exemplu, viespile parazite sunt superbe pentru controlarea unei varietati de de invadatori cum ar fi viermii lati, afidele, mustele albe, viermii de varza, omizile verzi si gandaceii japonezi. Acestea sunt atrase de Alyssum.

Gandacii asasini si mustele de un anumit fel asigura beneficii gradinii tale mai ales pe timp de vara tarzie si la inceputul toamnei. Aceste insecte sunt atrse in mod special de Margaretele galbene. Gandacii de pamant sunt nascuti a fi niste pradatori adevarati care isi petrec noptile in cautare de melci si de daunatori care invadeaza solurile in care cresc florile ce au fost plantate. Acestora le plac de asemenea si omizile. Florile perene le atrag atentia cel mai mult dintre toate.

Galbenele sunt din nou staruri, de data aceasta fiind unele dintre cele mai cunoscute flori pentru respingerea insectelor suparatoare. In functie de tipul de galbele care este plantat, acestea vor tine la distanta nematodele, afidele, gandacii de mazare si viermii de varza. Galbenele care mai sunt si aromate si parfumate isi fac treaba chiar si mai bine de atat.

Levantica, pe langa faptul ca are un parfum atat de minunat, respinge mustele albe si moliile si poate, cel mai bine dintre toate, tantarii. Valoarea medicinala a florilor au fost cunoscute  de milenii in toata lumea. Uleiurile esentiale de flori si petalele de flori pot fi utilizate pentru a ajuta la vindecarea atat emotionala si cat si fizica.

Aceste remedii din plante au fost puse in asteptare de cateva sute de ani insa, inca o data,  aceasta este o zona de interes pentru  studiu si practica. Uite ca sunt si niste tipuri de flori  care sunt cunoscute pentru efectele lor de vindecare, si arata si foarte dragut in orice gradina: papadiile, musetelul, hibiscusul si levantica.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *