Pillcam

Pentru ca fiecare era are caracteristicile sale am ajuns sa avem mai multe sanse de a lupta contra unor boli grele insa in egala masura avem probleme cu diagnosticarea. In acest sens s-a dezvoltat proiectul cu un rezultat fabulos, Pillcam.

Ce este Pillcam si cum ajuta

Pillcam este asa cum se denumeste o pastila 2 in 1, incluzand o camera. Asta inseamna ca este ingerata de pacient si il va scana prin interior. Pare simplist insa este cu adevarat unic si surprinzator. Ideea le-a venit cercetatorilor tinand cont de faptul ca metodele actuale de a vedea ce se petrece in interiorul corpului uman sunt prea putin ajutatoare si se necesita numeroase analize pentru a se ajunge la un diagnostic.

Pillcam actioneaza pana la urma in forma sa aparent simplista si anume se ingereaza si de-a lungul intestinelor si pana acolo cu ajutorul camerei de care dispune va realiza fotografii ale organelor interne. Acestea se vor stoca prin intermediul unei curele toata colectia de fotografii astfel ca acestea vor ajunge un timp real in mainile medicilor.

Nu se cunosc prea multe detalii a ceea ce inseamna dizolvarea pastilei sau mai cu seama cum poate reactiona organismul la un astfel de corp strain pana la urma si cum se va incheia intreaga aventura a acesteia in interiorul corpului uman. Trebuie sa fie pana la urma rezistenta pentru a nu se dizolva. Dincolo de acest aspect insa se pare ca Pillcam se doreste a fi viitorul medicinei.

Formula sa inovatoare face ca posibilitatea de a realiza 18 fotografii pe secunda sa fie o metoda moderna prin care si pacientii cat si medicii isi usureaza munca pana la a vedea concret ce se intampla in interiorul corpului si sa se puna un diagnostic corect. Cu cat mai repede cu atat mai bine.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *