Personalitatea periculoasa a vremurilor moderne

Credem sau nu schimbarile apar. Ne credem aceiasi noi insa suntem diferiti de la caz la caz. Ne lasam influentati de ceea ce inseamna societatea si ce impune ea asadar nu este de mirare ca  in randul vremurilor moderne ajungem sa fim cu totul diferiti.

Partea ingrijoratoare tine de faptul ca cei din vremea moderna sa spunem vin conturati de o personalitate mai putin placuta in anumite puncte. Asadar, incepem sa ne definim ca fiind:

  • Atentie slaba si proasta. Nu mai acordam aceeasi atentie multor lucruri. Nu pentru ca ne plictisesc ci pentru ca am tot descoperit modalitati mai simple de a rezolva unele lucruri, spre exemplu prin intermediul tehnologiei, ceea ce face ca unele aspecte sa le consideram banale.
  • Repetam aceleasi greseli si pentru faptul ca nu suntem deschisi la nou, nu acceptam ca ideea ceva mai avansat si preferam sa ne consideram stapani insa numai pentru portiunea pe care o detinem cum ar veni.
  • Evitam disconfortul. Nu pentru ca nu ar fi bine ci pentru ca am inceput sa gandim tot mai superficial si facem ca lucrurile sa ne capteze interesul si insistenta pentru scurt timp insa.
  • Negarea. Negam lucrurile si asta ne face sa ne cufundam in aceeasi problema de mai multe ori. In orice caz nu suntem focusati pe ceea ce concret ar trebui sa facem si dat fiind ca ne conturam ca fiind lenesi din prisma ajutorului tehnologic este destul de usor sa cazi in aceasta panta.
  • Lacomia si consumul exagerat ne caracterizeaza de asemenea. Daca ne gandim la faptul ca alte generatii au avut de suferit din cauza lipsurilor atunci noi facem exact opusul. Desigur, acestea au fost poate dintotdeauna doar ca era in faza de dorinta; acum este totul concret. Te vei convinge singur daca faci o scurta trecere in revista despre mancarea aruncata dupa sarbatori.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *