Obama a ordonat un CyberAtac in trecut

cyberattack_1805164bPresedintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama a cerut Departamentului de Aparare, anul trecut in Iunie, sa realizeze un cyberatac, potrivit organizatiei nonprofit Federatia de Cercetatori Americani (FAS).

Fortele Aeriene ale Statelor Unite ale Americii a declasificat 15 pagini de directiva politica saptamana trecuta, continand o singura propozitie care face organizatia nonprofit FAS sa creada ca este destul pentru a demonstra ca Obama a ordonat fortelor militare sa duca la capat o operatiune agresiva in cyberspatiu, desi detalii mai ample sunt clasificate.

Mai jos avem citatul relevant din document, eliberat de Fortele Aeriene pe 5 Martie :

„PROCESELE CLASIFICATE DE GUVERNARE (COMANDA SI CONTROLEAZA) A OPERATIUNILOR OFENSIVE SI DEFENSIVE DIN CYBERSPATIU REALIZATE DE FORTELE AERIENE. FORTELE MISIUNILOR CIBERNETICE SUNT ADRESATE INTR-UN ORDIN EXECUTIV CLASIFICAT.”

Textul este plin de limbaj profesional, insa dezvaluie doua detalii importante potrivit FAS.

Primul lucru este cuvantul „ofensiv”, asta insemnand ce faceau Statele Unite ale Americi in timpul acestei operatiuni, implica mai mult decat sa-si apare tara de cyberatacuri.

Al 2-lea lucru important este fraza „ordin de executie”, care potrivit Departamentului de Aparare este un ordin dat pentru a implementa decizia presedintelui de a initia operatiuni militare. Acest lucru inseamna ca presedintele a cerut Pentagonului sa duca la capat o operatiune militare online. Operatiunile militare au cateva definitii, de la eforturi umanitare, pana la un razboi de mare amploare, dar cuvantul „ofensiv” pare sa inlature orice actiune umanitara, lasandu-ne sa credem ca presedintele Statelor Unite ale Americii a ordonat un cyberatac asupra cuiva, fie ca a vrut sa se apere fiind primul care ataca, fie ca a vrut sa inlature o primejdie care ii ameninta tara.

De aceea, este foarte posibil ca presedintele Barack Obama, sa fi ordonat in Iunie anul trecut, un cyberatac, de care noi abia acum am aflat cu ajutorul organizatiei nonprofit „Federatia de Cercetatori Americani (FAS)”.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *