scris de mana

O noua moda si stil de scriere: tastarea

Tastam numere, tastam pentru a vorbi si pare ca numai cand mai trebuie sa semnam folosim un pix, asta in cazul in care semnatura de tip electronica nu este la indemana. Am ajuns sa redefinim caligrafia, sa uitam ce inseamna sa scrii concret. Asta pentru ca intreaga societate s-a schimbat si ea si o data cu asta vin schimbari in orice plan.

Un prim exemplu al celor care doresc sa „uite” de clasic si sa faca un pas spre schimbare si lume moderna Finlanda si-a anuntat deja intentia de a trece la stilul de tastare. Mai exact in loc de caligrafie elevii vor avea parte de tastare si studiu in acest sens. Aici se pune un mare accent pe ceea ce inseamna studiul pe stil IT de vreme ce inca de la 6 ani exista un mare interes pentru introducerea cursurilor de programare.

Exista ce-i drept si voci care spun ca o astfel de masura va afecta. Asta pentru ca cel putin din punct de vedere al indemanarii elevii au de suferit. Nu se compara modul in care acestia se pot descurca in a fi agili cu degetele si asa mai departe daca acestia efectiv uita sa foloseasca instrumente de scriere si mai mult decat atat daca  uita sa mai scrie. Sa spunem ca cei care au prins deja anii de studiu cu scris de mana sunt usor mai avantajati insa vin generatii noi care nici  nu vor sti de exista unui astfel de stil.

Tot din Finlanda vine si raspunsul la aceasta preocupare a unora. Se crede ca a tine cont si de ore de lucru manual spre exemplu ii va ajuta pe elevi sa se obisnuiasca cu indemanarea de care ar avea nevoie poate. Se sustine cu fermitate ca elevii trebuie sa invete sa tasteze cat mai bine si mai rapid.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *