Noile preturi Google Drive injosesc servicii ca Dropbox sau Onedrive

Intr-o era a cloud-ului si a internetului, nimeni nu se mai oboseste prea tare sa cumpere mai multa memorie pentru pc-ul sau laptopul lor, hard drive-uri externe, stick-uri, cd-uri, dvd-uri etc. Intr-o era a internetului, stocarea de informatie pe un server este una din cele mai eficiente. Cu un mic soft, o mica aplicatie, poti sa-ti accesezi sute de gb de informatie de oriunde, de pe orice dispozitiv, la orice ora. Singura conditie este sa ai conexiune la internet.

Ei bine, intr-o industrie dominata de servicii ca cele ale DropBox sau OneDrive, Google vine sa distruga. In batalia pentru suprematie in ce tine de depozitarea de continut in cloud, Google preia pozitia 1, la fel cum face in din ce in ce mai multe domenii. Astfel, Google anunta o scadere uriasa a preturilor pentru serviciul de stocare online, platita.

Potrivit blog-ului oficial Google Drive, un spatiu de 100 GB de stocare in Drive costa doar 4,99$. Acum, pretul pentru tot 100 GB este de doar 1,99$. Planul de 1 TB a scazut fenomental preturile ajungand la doar 9.9$ pe luna de la 49.99$ pe luna. Pentru utilizatorii business, Google anunta ca vor reduce cu placere costurile pentru mai mult spatiu. Google va continua deasemenea sa ofere conturi gratuite de 15 GB. Utilizatorii existenti vor beneficia automat de nole preturi, extraordinar de mici.

drive_blog_pricing2

Nu numai ca preturile Google Drive au devenit mult mai competitive ci pur si simplu, si-au batut joc de preturile actuale DropBox. DropBox are preturi de 9.99$ pe luna pentru 100 GB siconturi Business incepand de la 15$ pe luna. In acelasi timp, OneDrive de la Microsoft ofera 100 GB la 50$ pe an si 200 GB la 100$ pe an.

Cu noile preturi, va fi oare Google Drive din ce in ce mai cumparat? Sunt oare preturile atat de mici incat sa faca utilizatori sa plateasca pentru stocare in cloud? Intreb pentru ca personal, cred ca cei 15 GB gratuiti sunt mai mult decat suficient pentru o mare parte din utilizatorii cloud.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *