Tasmania

Nestemate ascunse in Tasmania

Atunci cand calatorim, tindem sa vizitam cele mai populare locuri si de obicei tindem sa evitam unele locuri mai ascunse si chiar mai frumoase si speciale de care nu prea stie multa lume. Tasmania este localizata in largul coastei  Australiei si este singurul stat insula al tarii. Insula este frumoasa, insa exista si multe alte suprize ascunse daca stii unde sa cauti.

Insula Bruny

La mai putin de o ora de Hobart, poti lua un feribot pana la Insula Bruny. Micuta insula este superba. Te poti bucura de pescuit, de plajele frumoase si de mancarea locala din cadrul insulei. Sunt foarte putini oameni care locuiesc aici in timpul anului, insa ste plin de cultura si de traditii, laolalta. Daca vrei sa te dezmortesti, sa te relaxezi si sa iti limpezesti mintea, atunci insula Bruny este destinatia perfecta pentru tine.

Pestera Remarcabila din peninsula Tasman

Pestera Remarcabila se poate regasi langa Portul Arthur. Nu este chiar o pestera in adevartul sens al cuvantului, ci mai mult un fel de tunel prin cadrul unor stanci de piatra. Pestera a fost creata prin eroziune si este un loc fascinant de vizitat. Aceasta zona este un loc foarte bun pentru surf. Australia aduna o gramada de formatiuni naturale stancoase minunate, Pestera Remarcabila fiind una dintre aceste capodopere.

Piata Salamanca

Hobart are o piata aglomerata care se deschide in fiecare sambata de la ora 8 jumatate si tine pana la ora 3 dupa masa. Peste 300 de tarabe cu mancare, arta si cafea sunt amplasate in cadrul Salamanca. Piata aduna atat turisti cat si localnici, insa ramane in continuare una dintre cele mai bune locuri in care iti poti petrece timpul in dimineata d sambata, chiar daca nu ai prea multi bani la indemana.

Centrala electrica din cadrul lacului Margaret

Localizata langa Queenstown, Centrala eletrica a lacului Margaret este o destinatie turistica care arata cum era viata inainte spre deosebire de cum este in zilele noastre. Centrala reprezinta de dapt unmuzeu viu axat pe pompele si tevile de apa care inca sunt in uz. Vizitatorii pot intra in aceasta centrala pentru a vedea mai de aproape tot echipamentul in cauza.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *