muzica auz

Muzica si auzul

muzica auzDaca de obicei suferi de dureri de cap, inseamna ca obisnuiesti sa tii castile pentru o perioada foarte lunga de timp pe urechi, asa ca ar trebui sa iti schimbi acest obicei prost cat mai repede. De asemenea, se pare ca utilizarea castilor zilnic poate sta la baza problemelor de pierdere a auzului. Se stie ca ascultatul indelungat de muzica la casti ne poate distruge auzul. Toata lumea ne spune aceste lucruri, dar noi nu vrem sa le dam crezare.

Ne place sa ascultam muzica la volum tare in casti pentru ca ne place, pentru ca ni se pare ca este prea putin asurzitoare si deoarece nu intelegem prea bine de ce nu auzim fiecare cuvant in parte asa cum trebuie. Ne mai intrebam de ce surzim inainte de vreme, inainte de a ajunge la batranete, cand este un lucru normal sa nu mai auzi la fel de bine ca in tinerete, cand simturile sunt cam tocite. Ideea este ca surzim din cauza muzicii date la maxim atat in casti, cat si la televizor, calculator sau radio.

De fiecare data ascultam muzica din ce in ce mai tare, dar de ce facem aceste lucruri? Tot din cauza noastra, din cauza ca prima data ai dat prea tare volumul la casti si acum ai nevoie sa dai si mai tare volumul pentru a auzi muzica si pentru a te putea bucura de beneficiile ei. Intr-adevar muzica ne relaxeaza, dar pana la un moment dat si doar anumite tipuri de muzica. Exista persoane care asculta muzica clasica pentru ca i-ar relaxa, exista persoane care asculta muzica rock la maxim pentru ca acesta este stilul lor si exista persoane care pot sa si doarma cu muzica la ureche, muzica de orice fel.

Muzica si auzul sunt foarte bine inrudite si ar trebui sa acordam mai multa atentie volumului muzicii pe care o ascultam pentru ca altfel ne vom trezi intr-o buna zi ca suntem surzi de o ureche, cum s-ar spune.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *