Moduri in care poti invata sa dansezi

timthumb (1)Sa dansezi, sa stii sa dansezi e poate una din calitatile pe care vrei sa le ai, mai devreme sau mai tarziu in viata. Placerea pentru dans poate aparea atunci cand esti mai mic. Poate aparea intr-un moment de cumpana in care nu iti mai gasesti linistea decat in dans. Poate aparea cand vrei sa iesi in lume, sa mergi la petreceri, sa cunosti oameni noi. Dansul poate si inseamna multe pentru oricine. Nu stii sa dansezi? Iti garantezi ca dansul inseamna ceva si pentru tine. Trebuie doar sa descoperi acel ceva.

Ce inseamna dansul?

Iata ce ne spune dex:

DANS,dansuri,s. n.1. Ansamblu de mișcări ritmice, variate ale corpului omenesc, executate în ritmul unei melodii și având caracter religios, de artă sau de divertisment. Dans ritual. Dans popular. Dans de caracter. Dans de salon. Dans modern. Dans clasic (sauacademic) = ansamblu de mișcări artistice convenționale care constituie baza tehnică a coregrafiei, a spectacolelor de balet etc. 2.Acțiunea de a dansa. Îi place muzica și dansul.

O definitie plata, corecta si concreta. Totusi, ce inseamna dansul pentru suflet, nu dansul ca ansamblu de miscari?

Iata cateva marturii ale unor oameni pentru care dansul inseamna mult…foarte mult.

Cand dansez, ma simt liber de orice poate fi numit depresiv. Totul in jurul meu dispare. In acel moment, exist doar prin dans si doar dansul mai ramane. Cand nu pot sa dansez, parca nu sunt eu, nu ma simt bine. Dansez ca sa ma salvez. Nici un cuvant nu poate descrie cum ma simt cand dansez. (Eliza)

Dansez pentru bucurie si pentru ca este cea mai mare pasiune a mea. Dansez pentru ca ma simt viu. Dansez pentru ca vreau sa fiu odansatoare. Ma face sa ma simt increzatoare. Sunt pur si simplu motive pentru care sa dansezi, motive care acopera orice mic motiv pentru care nu ar trebui sa dansezi.  (Anca)

Suna cu totul diferit nu-i asa? Iata cateva motive pentru care oamenii simpli le ofera ca sustinere pentru dans. Daca esti o persoana mai emotiva si acesta este motivul pentru care inca nu ai invatat sa dansezi nu te eschiva; poti apela oricand la lectii de dans private si problema ta e ca si rezolvata.

Danseaza pentru ca e frumos. Danseaza pentru ca e sanatos. Danseaza pentru ca te eliberezi de toate energiile negative. Danseaza pentru tine si doar pentru tine. Danseaza pentru ca poti!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *