lectura

Modalitati sigure pentru a iubi lectura

Lectura pentru copil poate fi un bun mijloc de a-l face pe acesta sa inteleaga mai bine limbajul scris si verbal, in situatia in care va invata sa pronunte mai bine unele cuvinte si va ajuta la propria dezvoltare sociala.

Atunci cand nu stii cum sa il mai faci pe copil sa iubeasca lectura trebuie sa abordezi unele din cele mai creative si inventive idei adaptate varstei lui.

Una din aceste idei poate fi si faptul ca trebuie sa il inveti pe cel mic cat de importanta este biblioteca pentru a-si dezvolta personalitatea si pentru a invata cele mai de succes cunostinte. Atunci cand il duci pe cel mic intr-o biblioteca lasa-l sa aleaga cat de multe carti isi doreste. La sfarsit de saptamana, pune-l sa scrie care a fost cartea sa preferata. Ai grija sa nu fie carti prea mari, cu pagini numeroase si plictisitoare, pentru ca va avea tendinta sa le abandoneze pe la jumatate. Daca stii ca are unele carti preferate sau ca si-a definit un stil personal pentru carti, fii sigur ca aloci o suma de bani lunar pentru a-i potoli setea de cunoastere in materie de carti si lectura.

Nu este nici o idee rea sau aspra sa iti pui copilul sa citeasca cate 20-30 minute pe zi. Arata-i cat de important este sa citeasca si cum il ajuta lectura sa aiba un vocabular dezvoltat, cu termeni din mai multe arii de activitate. Fie ca ii citesti personal, fie ca il lasi pe el sa citeasca este important sa adresezi intrebari  din continutul textului curent. Atunci cand il lasi pe copil sa citeasca, simti mai multa emotie si in acest fel il incurajezi sa citeasca mai mult, pentru ca nu doar copilul isi va dezvolta abilitatile de citit, dar si a abilitatilor de comunicare in familie, in masura in care creezi o legatura mai puternica intre voi.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *