raceala

Miturile de sezon

Se vor gasi mereu multi si multe care sa iti spuna ce si cum sa faci. Mereu sunt oameni care cred ca experienta lor de viata este exemplul unora sau al altora. Asadar, dincolo de ceea ce ai putea crede sau nu descopera care sunt cele mai comune mituri ale sezonului:

  1. Consuma vitamina C pentru preventia bolilor. Este cert ca intr-o oarecare masura poate sa iti intareasca sistemul insa nu si sa te tina departe de boala. Si nici suplimentele nu sunt bune de consum in fiecare zi tot anul asa ca imbogateste dieta ta printre altele cu produse alimentare ce contin si vitamina C insa nu te astepta sa fie tratamentul minune.
  2. Nu iti trece mai repede raceala si boala in general daca consumi mai multe lichide si in special cand vine vorba de supa de pui exista o astfel de teorie. Se presupune a fi adevarata nevoia de a consuma mai multe lichide insa asta nu te ajuta sa te vindeci ci eventual sa reduci din intensitatea durerii in gat si nu numai. Ce trebuie sa stii insa tine de faptul ca temperatura mai ridicata in corp, daca este cazul, te deshidrateaza mai repede si poti compensa cu un consum mai mare de lichide.
  3. Gripa este grava si se trateaza cu antibiotice. De fapt este una din cele mai mari greseli. Asadar, mai bine te tratezi babeste si nici nu iei tratament caci mai bine sa functioneze imunitatea de la sine. Si mai mult decat atat antibioticele te fac imun la ele deci nu ai motive sa le iei.
  4. Trebuie sa dormim mai mult. De fapt este o falsa iluzie ce vine o data cu scaderea orelor de lumina pe timp de zi. Te simti si mai obosit insa asta nu are legatura cu faptul ca trebuie sa dormi mai mult de 8 ore.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *