parinti autoritari

Mituri despre rolul de parinte

parinti autoritariPrimul mit care face referire la rolul de parinte ar tine cumva de faptul ca stilul de educare autoritar a copiilor este cea mai buna solutie la problema copiilor neastamparati si obraznici. Din nefericire, parintii autoritari nu sunt cei care le ofera copiilor libertatea de a alege si de a se dezvolta la potentialul lor maxim, pentru ca sunt siguri ca abordarea lor pedagogica este cea mai buna solutie la aceasta problema atat de comuna.

Aceasta forma extrem de stricta a educarii celor mici ii face pe copii fie sa fie extrem de ascultatori sau din contra ii transforma in niste fiinte recalcitrante si nervoase care refuza sa faca ceea ce le spun cei mari. Cred ca singurul beneficiu al acestui stil de educatie este acela ca ii face pe copiii ascultatori sa fie foarte receptivi in urmarea anumitor reguli si cerinte in viata, tata tot.

Copii crescuti de catre niste parinti autoritari nu vor ajunge niciodata niste lideri de succes pentru ca nu sunt obisnuiti sa se poarte independenti in nici intr-un fel de situatie prezenta in viata si lipsa de incredere este o piedica foarte mare in calea unui drum de succes in viata. Asemenea copii sufera de obicei de teama de pedeapsa, de nesiguranta si de timiditate.

Acestia isi irosesc o gramada din viata lor incercand sa faca pe plac parintilor. Psihologii au demonstrat faptul ca mai devreme sau mai tarziu stresul cronic din cadrul unei familii duce la un numar mare de probleme de sanatate. Daca si tu esti un parinte autoritart, insa iti doresti sa iti educi un copil sa fie fericit si sa traiasca in armonie cu restul membrilor familiei, alege un alt stil de ducare si nu unul autoritar.

Un alt mit legat de rolul de painte tine de faptul ca parintii ar trebui sa munceasca din greu pentru a-si dezvolta asa cum trebuie copii pe mai departe in viata. In ziua de azi, multi parinti fac greseala de a se gandi prea mult inca de la nastere la viitorul copiilor acestora. Este mai bine sa o lasam mai moale pentru a nu le crea singuri piedici pentru mai tarziu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *