mici alergari

Mici alergari-pregatiri pentru marea alergare

mici alergari

Programul de pregatire pentru primul tau maraton este destul de dificil pentru cineva care nu are deloc pregatire fizica, rezistenta fizica si care nu stie cu ce se mananca alergarea. Nu exista un antrenament pentru maraton care sa se potriveasca pentru toata lumea.

Indiferent de scopurile pe care le ai si de nivelul de fitness la care esti, oricum ar fi, cele mai multe programe de antrenament pentru maraton impart aceleasi elemente. Munceste mai mult pentru marea alergare. Pregatirea pentru un maraton de orice tip dureaza intre 18 si 26 de saptamani-alege-ti data cand vei concura si lucreaza la program stabilit de la data respectiva pana in ziua prezenta.

Exista si un tip de test al vorbitului. Daca  nu poti vorbi cu usurinta in timp ce mergi, atunci inseamna ca  alergi mult prea repede. Impingand ritmul mai tare  va duce doar la epuizare si la ardere a energiei, mai ales laalergatorii incepatori care  nu sunt atat de familiarizati cu  ritmul lor natural si cu limitele acestora.

Un monitor al batailor inimii te poate ajuta sa identidici  si sa ramai la acel ritm al inimii  la care poti sa si vorbesti cu cei din jur fara sa gafai si sa obosesti foarte tare. Ar trebui sa incepi antrenamentul zilelor de alergat usor la acest ritm iar zilele de alergare pe distante mai mari mai incet la un ritm si mai usor.

Ziua in care vei incepe alergarea usoara pe distanta lunga  este acea zi din saptamana atunci cand  iti cresti rezistenta  prin alergarea mai departe de cat ai alergat in ultimele saptamani de antrenament. Prima ta zi in acest sens ar trebui sa fie intre 5 si 10 km, in functie de lungimea programului de antrenament pe care il urmezi.

Va trebui sa parcurgi aceasta distanta in fiecare saptamana cu putina pauza  la fiecare a treia saptamana sau ceva de genul.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *