infatisare femei

Mesajele media legate de infatisare

infatisare femeiExista momente in care iti doresti sa poti merge macar un kilometru fara a fi bombardat de mesajele media despre perfectiunea corpului femeii. Aceste mesaje si reclame se afla peste tot, la orice colt de strada si toata lumea trebuie sa le vada in fiecare zi. Suntem asaltati de ele in fiecare zi si nimeni nu le poate evita, decat daca ar pune capul in pamant si ar merge pur si simplu mai departe.

Media-o otrava

De la panouri stradale si pana la reclame in revistele pentru femei, televiziune, filme si chiar si desene animate, corpul femeii este exploatat si  pare sa bantuie femeile din toata lumea, in cursa de a incerca sa ajunga exact ca ceea ce este prezentat de media. Toate acestea, modelele, actritele, cantaretele si alte figuri celebre, sunt cu toatele cam slabe bat (aproape anorexice), cu niste tenuri si cu pielea frumoasa si stralucitoare, fara pic de imperfectiuni, stres si fara a imbatrani nici macar cu un an.

Aceste modele prezentate de media sunt perfecte si nevoia femeilor reale din toata lumea de a ajunge la aceasta perfectiune este coplesitoare. Aceast reprezentare eronata a femeilor photoshopate de pe panourilele cu reclame, din filmulete, din spoturile publicitare si din alte canale media, contribuie numai negativ la stima de sine a oamenilor si la senzatiile de inadaptare.

Dar de ce isi urasc femeile corpurile?

Ca si copii si adolescenti putem sa ne uram corpurile, insa ca dulti am putea sa facem mai bine de atat? De ce atat de multe femei adulte cad atat de des in capcana urii corpului lor. O imagine corporala negativa al adulti duce la perceptii gresite legate de forma normala a partilor corpului in general la femei. Femeile sunt astfel rusinate, sunt constinete ca nu arata bine si se simt ciudat in pielea lor. Nu-i asa ca am avea nevoie de putina educatie in acest sens?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *