colegi_de_birou

Mediul perfect pentru a munci

Cum se poate descrie locul perfect pentru a munci? Poate ca un vis ar spune cei mai pesimisti dintre noi. Cert este ca ne dorim mereu sa fim inconjurati de oameni placuti, indiferent de sexul lor. Intrebati despre acest lucru cei care au participat la sondaj au declarat ca se simt mai bine intr-un mediu in care sunt doar persoane de acelasi sex doar ca o concluzie a cercetatorilor spune cu totul altceva.

Orice detinator de firma, de fabrica si asa mai departe stie ca diversitatea este buna. Asa ca nu se limiteaza in a angaja doar barbati sau numai femei si merg pe principiul mixtului. Tocmai acest lucru se pare ca defineste si un mediu perfect de munca. Poate ca nu in plan personal insa concret productivitatea angajatilor era vizibil mai crescuta pentru cazurile in care colegii de munca erau de ambele sexe.

Stii cum se spune, femeile tind sa fie usor rautacioase intre ele. Munca este deja compromisa, indiferent despre ce domeniu este vorba. Cand vine vorba de barbati se pare ca acestia se afla mereu intr-o competitie si desi aparent ar putea sa vina cu un plus pentru modul in care se lucreaza exagerarea nu face bine. Au si un minus la ce inseamna atentia pentru detalii si mai cu seama la partea de comunicare, chiar daca nu este o regula general valabila. Ca o concluzie se pare ca o echipa mixta este ideala, in conditiile in care ambele parti au si ceva de invatat de la ceilalalti din jur.

Concret, dupa ce s-a realizat studiul urmarind veniturile, gradul de incredere si cum colaborau cei din jur s-a ajuns la concluzia ca veniturile crescusera cu 41% pentru grupurile mixte de angajati. Desi aparent avem tendinta de a spune ca ne este mai bine intr-un mediu doar cu cei de acelasi sex realitatea este alta.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *