Medicamentatia si alimentatia

http://www.desprecopii.com/Images/legume-cu-pesticide.jpgCand urmezi un tratament medicamentos te gandesti ca trebuie sa ai grija ce alte medicamente vei lua caci asta ar putea duce la complicatii sau chiar la anularea efectului si practic iei pastile degeaba. Insa in egala masura trebuie sa ai grija ce consumi caci si alimentatia este importanta.

In functie de tratamentul pe care il urmezi exista restrictii si cand vine vorba de alimentatie asa ca tine cont de:

  1. Grepfrut. Popular spus grefa este cea care ar putea sa accentueze efectele secundare ale tratamentelor pe care le urmezi. Nu trebuie sa consumi acest fruct nu cel putin doua ore inainte de a lua un tratament si in egala masura nu trebuie sa depasesti un maximum pe zi de 250 de ml.
  2. Nici sucul de portocale sau chiar de lamaie nu este indicat cand urmezi un tratament. Va depinde de concentratie si de ce altceva mananci insa ar trebui sa eviti clasa de citrice cand urmezi un tratament cu antiinflamatoare. Aceste fructe consumate ca atare sau chiar ca si suc pot sa iti provoace arsuri la stomac.
  3. Cafeina nu se prea impaca cu antibioticele in mod special, la fel ca si restrictia de a bea alcool in astfel de perioade. Se pare ca o cafea este de ajuns cat sa iti dea palpitatii si nu numai, tremurat si o stare de lesin. De la palpitatii la tremurat cafeaua este cea care are o lista lunga de efecte secundare in aceste perioade.
  4. Pe cat de ciudat pe atat de adevarat se pare ca acele legume bogate in vitamina K sunt cele care pot forma cheaguri in sange si in acelasi timp pot reduce efectul pastilelor pe care le consumi zi de zi.

Si altelel pot fi probleme, combinatii pe care sa le eviti, spre exemplu fara branzeturi si antidepresive,  fara lapte si tetraciclina.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *