marketing

Managementul informatiilor din planul de marketing

marketing

Aceasta trasatura de marketing are legatura cu intelegerea nevoilor si cerintelor publicului tinta al unui produs sau serviciu. De asemenea, este vorba si despre interesele, nevoile care reies din actiunile lor si dorintele nerostite, dar care pot fi aflate printr-o cercetare de piata in prealabil.

Va trebui sa aduni informatii despre publicul tinta, sa analizezi aceleasi persoane si sa stochezi acele informatii pentru viitor. Va trebui sa efectuezi destul de multa cercetare pentru acest lucru. Una dintre cele mai populare mdoalitati prin care poti obtine aceste lucruri si prin care sa te ocupi de informatiile despre clienti este prin navigarea pe site-urile de social media.

Atunci cand este cerut un anumit produs pe o anumita piata, vei descoperi pe Internet oameni care vor vorbi despre aceleasi lucruri la ordinea zilei, si mai mult de atat, vei apuca sa intelegi ce ii place unei anumite sectiuni din audienta si ce nu ii place acesteia. Aceasta este o cale de a face acest lucru, insa sunt si mai multe cai asemenea prin care sa capeti informatii despre public si prin cadrul sondajelor sau interviurilor din emdiul fizic, fata in fata.

A prelua niste sondaje de opinie printre publicul tinta este una dintre cele mai eficiente mdoalitati de a intelege ceea ce gandesc clientii tai despre produsele si compania ta.  O companie poate sa trimita o parte din personalul din publicitate si marketing pe la  magazine si malluri pentru a chestiona clientii care se afla acolo.

Unele persoane pot fi acolo pentru a da feedback si altele pentru a analiza informatiile obtinute, dar cel mai important este colectarea acestora in prima instanta. Prin intermediul acestor pareri si opinii, compania apuca sa prinda o idee despre ceea ce ii place si despre ceea ce nu ii place clientului. Aceste informatii sunt adunate si analizate si ajuta de asemenea companiile sa dezvolte niste modele mai bune de afaceri.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *