Mai putina cheltuiala, mai multa prudenta

http://www.copilul.ro/_files/bani_educatie_valoare_copii.jpgCand incepi sa aduni banii pe care ii castigi ai impresia ca este o mica avere insa de indata ce incepi sa iti calculezi dorintele si nevoiele iti dai seama ca ce ai primit ai de dat. Este destul de greu in zilele noastre sa gasim o modalitate de a economisi bani. Este destul de greu sa ne abtinem de la dorinte caci ajungem sa muncim pentru facturi.

Incerci tot felul de metode. Insa tocmai la ce te astepti mai putin este ceea ce te ajuta in mod concret. Spre exemplu studiile arata ca acele persoane care isi vor face socotelile stand pe un scaun mai inalt au mai multe sanse de a strange banii, de a fi mai putin cheltuitori si cu mai multa prudenta.

In mod surpinzator se pare ca fiind la inaltime, de la propriu la figurat, inseamna sa poti sa fii mai atent la modul in care iti cheltuiesti banii. Spre deosebire de cei care se aflau pe o canapea mai joasa exista diferente destul de mari pentru modul in care se decide sa se cheltuiasca banii. In plan psihologic se crede ca tine de ideea de a fi maret, de a avea o mai mare putere asupra banilor. Pana la urma sa nu uitam ca banii sunt si o provocare de a fi sau nu cel care poate sa ii distribuie in mod corespunzator si sa nu cada prada celor care ii pot transforma chiar si in sclavi.

In incercarile ce ne caracterizeaza pe toti, sa tinem cont de relatia pe care o avem cu banii si sa ne cautam si un stil de gestionare a propriilor venituri financiare studiul in cauza aduce poate un aspect banal insa pe cat de ciudat pe atat de adevarat.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *