Madonna Material Girl

Madonna – „Material Girl”

„Material Girl” este un cantec al muzicienei americane Madonna. A fost lansat pe 30 noiembrie 1984 de catre Sire Records, fiind al doilea extras pe single de pe albumul „Like a Virgin”. A mai fost inclus intr-o versiune usor remixata pe compilatia de hit-uri „The Immaculate Collection” in 1990 si in varianta originala pe compilatia „Celebration” din 2009. Cantecul a fost scris de Peter Brown si Robert Rans, de productie ocupandu-se Nile Rodgers. Madonna a explicat ca i s-a parut ca intregul concept al piesei era revelator pentru viata ei atunci, considerand ca „Material Girl” avea un continut provocator, simtindu-se atrasa de acest lucru.

„Material Girl” consista din aranjamente de sintetizator si o voce robotica ce repeta „hook”-ul. Versurile vorbesc despre materialism, Madonna exprimandu-si dorinta de a avea o viata bogata si instarita, in locul unor relatii si a iubirii. Criticii contemporani considera ca aceasta piesa, alaturi de „Like a Virgin” au facut-o pe Madonna o muzicana emblematica. Discul single s-a bucurat de succes, atingand pozitii de top cinci in Australia, Belgia, Canada, Irlanda, Japonia si Regatul Unit. In Statele Unite s-a clasat pe locul doi, devenind al treilea hit consecutiv de top cinci al ei.

Videoclipul imita momentul muzical „Diamonds Are a Girl’s Best Friend” al lui Marilyn Monroe din „Domnii prefera blondele” (1953). Scenele respective sunt intrepatrunse cu scene in care un regizor de la Hollywood incearca sa cucereasca inima actritei, interpretata de Madonna. Descoperind ca, in antiteza cu ceea ce sustine piesa, tanara nu era impresionata de bani si cadouri scumpe, se preface ca este sarac si reuseste sa o scoata la o intalnire. Madonna a interpretat piesa in patru dintre turneele sale, de cele mai multe ori imitand sau parodiind videoclipul si piesa, cucare a declarat ca nu se mai identifica.

„Material Girl” a fost interpretata de mai multi artisti, inclusiv Britney Spears, The Chipettes si Hilary si Hayley Duff. Madonna a declarat adesea ca regreta ca a inregistrat piesa, titlul devenind porecla ei in media.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *