auto

Lucruri despre culori

auto

Tine de orice atingem, gustam, mirosim si simtim. Evoca emotii fara a fi vorba despre ceva anterior. Poate fi vorba despre scopul carierelor noastre, felul in care traim, alegeruile pe care le facem si toata distractia pe care o resimtim. Cu totii suntem obisnuiti cu culorile si cu ale lor concepte de baza, insa stiai ca..?

Barbatii si femeile vad culoarea rosu  foarte diferit

In timp ce acele dintre noi care sunt producatoare de estrogen tind sa vada maro, rosu aprins si sangeriu, barbatii vad de obicei doar culoarea rosu. Fara tonuri variate, fara alte nuante sau umbre ca de creion sau rosu ca de foc.

Explicatia este de fapt foarte simpla si toate acestea decurg inapoi din  ADN-ul nostru de baza. Cercetatorii de la Universitatea de Stat Arizona u descoperit faptul ca  exista o gena specifica  care ne permite sa vedem  si sa interpretam culoarea rosu.

Femeile  au doi cromozoni X, in timp ce barbatii poseda doar un asemenea cromozon. Pentru ca gena particulara de a vedea rosu tine de cromozonul X, are sens cum ca femeile au o mai buna intelegere a spectrumului de rosu, in timp ce barbatii  vad doar jumatate din acele culori rosii. Asadar si prin urmare, daca sunteti una dintre acele fete care nu se pot hotari asupra unei nuante de rosu, dati-i pace pana se hotaraste.

Argintiul iti va salva viata

Atunci cand iti vei cumpara un nou vehicul si daca te vei simti copleit de 18 pagini de optiuni ale masinii, ce mai buna culoare si va fi mereu-este argintiul. Masinile colorate in argintiu sunt mai putin probabile a fi implicate in accidente auto, de vreme ce sunt mult mai vizibile pe drumuri si pe lumina mai slaba. Acest lucru, alaturi de ratele de asigurare mai scazute si abilitatea culorii argintiu de a-asi mentine aspectul curat, reprezinta in sine un castig clar.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *