Lucruri despre Australia

Aflati pe scena mondiala, ne inchipuim australienii ca fiind cei mai buni surferi. Dar, acestia traiesc ca si noi si incearca sa evite animalele cele mai periculoase, cu toate ca traiesc in acelasi habitat cu ei. Desi este promovata de anumite stereotipuri, Australia este o tara foarte interesanta si care detine anumite idei care au fost promovate pana in ziua de astazi.

Iata ce nu stiai despre Australia:

In Australia exista cu 100.000 mai multe femei decat barbati, sase din opt state sufera de o „seceta” de barbati.

De asemenea, Australia este cel mai mare furnizor de opiu. Tasmania creste aproape 85% din productia mondiala de tebaina, un extract de mac folosit in fabricarea OxyContin, fiind un medicament apropiat de cel care a venit in ajutorul durerilor cronice in ultimii 20 de ani. De asemenea, Tasmania reprezinta un sfert din productia de morfina si codeina din lume, doua analgezice din mac, care sunt inca larg utilizate la nivel global.

Pana nu demult, in Victoria era ilegal sa porti pantaloni de culoarea roz in dupa masa zilei de duminica.

Misterul Marree Man este o reprezentare de 4 kilometri dimensiune a unui personaj indigen, cre a fost realizat in desert in urma cu un deceniu. Nimeni nu stie cine a realizat acest lucru. Zona care poarta acest desen este detinuta de doua grupuri indigene diferite. Din cauza fluxului de turisti din aceasta zona, desenul trebuie restabilit, deoarece a inceput sa se estompeze.

Marea Bariera de Corali este cel mai mare recif din lume, si cea mai mare constructie organica de pe Pamant. Se intinde pe 2000 de km in Marea Coral. Serii de recifuri individuale alcatuiesc aceasta mare bariera  vie, separata de tarm de o laguna putin adanca. Reciful este extrem de frumos si atrage anual mii de turisti, iar acest lucru ameninta ecosistemul delicat al acestor forme de viata marina.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *